Ako čaga pomáha
Je neuveriteľné ako čaga pomáha
Je pre nás dôležité užívať čo najviac antioxidantov ak chceme žiť dlho. Veľa štúdií čoraz viac ukazuje, že potrebujeme omnoho viac antioxidantov, než dokáže ponúknuť bežná strava. Čaga extrakt obsahuje najväčšie množstvo týchto látok teda antioxidantov, ktoré pôsobia aj ako prevencia proti starnutiu a chorobám. Ako starneme, tiež je funkcia zdravých buniek nižšia preto potrebujeme antioxidanty pre ich obnovu. Antioxidanty sú dôležité pre naše zdravie!
Viete čo sú Antioxidanty?
Antioxidanty sú molekuly, ktoré spomaľujú a predovšetkým zabraňujú oxidácii iných molekúl v tele, môžeme povedať, že bojujú za naše zdravie.
Teraz si vysvetlíme na príklade ich funkciu. Všimli ste si ako zhnedne vykrojená časť jablka pokiaľ je vystavená pôsobeniu vzduchu? Ide o oxidačné poškodenia. A zas ak dáme vykrojenú časť jablká do citrónovej šťavy, antioxidant (vitamín C) spomalí hnednutie. Takto chránia antioxidanty v čagovom extrakte bunky a orgány nášho tela pred akýmkoľvek poškodením a zničením voľnými radikálmi.
Prevencia a liečba nádorových ochorení.
(Chemoterapia, rádioterapia, čistí krv, pečeň, regeneruje orgány a žľazy)
Podpora srdca a obehu krvi
(Regulácia krvného tlaku, zníženie cholesterolu, trombóz, prevencia infarktu či mozgovej mŕtvice)
Regulácia úrovne cukru v krvi
(Diabetes mellitus)
Odstránenie chronickej zápchy
(Regulácia žalúdočných a črevných problémov, vredové ochorenia)
Podpora liečenie kožných ochorení
(Akné, ekzémy, psoriáza)
Všeobecné posilnenie imunitného systému
(Optimalizuje odolnosť voči chorobám a infekciám)
Porovnanie obsahu iných antioxidantov v látkach.
.
Existuje 5 hlavných kyslíkových radikálov, ktoré spôsobujú oxidačné poškodenie v ľudskom tele, znamená to starnutie a vedie k chorobám a možnému vzniku rakoviny. ORAC test udáva schopnosť antioxidantov pohlcovať tieto voľné radikály. Čím vyššia ORAC hodnota, tým zdravšia potravina, lepšia ochrana pre telo a mozog.
Vysvetlíme si prečo je najlepšia čaga zo Sibíra.
Je čaga zo Sibíra kvalitnejšia a účinnejšia na antioxidanty ako tá, ktorá vyrástla v iných oblastiach?
Predovšetkým čistota sibírskej divočiny a extrémny chlad tunajších zím robí zo sibírskej čagy veľmi silný antioxidant. Kvalita Čagy závisí od zberu, času zberu, staroby a koncentrácie prvkov v pôde a samozrejme konečným spracovaním. Čaga zo Sibíra je neporovnateľne kvalitnejšia ako z iných oblastí vo svete. Dokázané je, čím v drsnejších klimatických podmienkach vyrástla, tým silnejší má účinok.
Najúčinnejšia je čaga z oblastí, kde v zime klesá ortuť teplomera pod -45 stupňov C a kde sú extrémne výkyvy teplôt. Huby rastúce dostatočne v optimálnych podmienkach môžu vážiť aj 10 kilogramov. V dvadsiatich rokoch je čaga považovaná za dospelú a môže byť spracovaná. Miestne obyvateľstvo zbiera čagu od nepamäti. Zber sa vykonáva od júla do novembra a pre získanie 10 kg čagy treba preskúmať okolo 1500 stromov brezy. Čaga rastie vo výške 2,5 až 7,5 metrov, čo robí zber veľmi náročným.
Najkvalitnejšie čaga, je vo veku okolo 25 rokov a na tú sa práve zameriavame Chaga extrakt!
Naše recenzie: https://www.chagasibirska.sk/recenzie/